Over mijzelf

Even voorstellen: Ik ben Marco van den Berg.

 

Mijn achtergrond: Ik heb Bedrijfskunde gestudeerd in Groningen (WO).
Het voordeel van mijn achtergrond is dat ik complexe organisatie processen snel doorzie en dat ik kennis heb over de bedrijfskundige en boekhoudkundige aspecten van de bedrijfsvoering.

Als eerste baan heb ik bij de VNG gewerkt. Daar was ik bureauhoofd van een beroepsvereniging. In deze functie heb ik het verenigingsbureau opgebouwd van 1 naar 5 medewerkers en het een financieel gezonde basis gegeven.
Hier heb ik veel ervaring opgedaan als IT opdrachtgever. Hier is het ontwerpen en bouwen van databases in de praktijk begonnen.

Hier ging het kriebelen om voor mezelf te beginnen. Ik zag namelijk dat er veel winst te halen was voor organisaties, door processen beter te automatiseren. Vanuit deze overtuiging ben ik me hier op gaan toeleggen. Inmiddels heb ik alweer jaren ervaring opgebouwd in het vertalen van processen naar IT-oplossingen.

Naast dat ik bedrijven adviseer hoe processen te automatiseren, heb ik ook veel hands-on ervaring opgebouwd in het bouwen van software. Ik heb mijn technische expertise voornamelijk opgebouwd in: MySQL, MS SQL, MariaDB, NoSQL (als data backends) en in: Microsoft Office (Access, Excel, Word VBA) en Xcode (voor Mac en iPad/iPhone) – als database interface. Zie de pagina database ontwerp voor meer informatie hierover. Inmiddels heb ik ook meerdere (WordPress)Websites gebouwd voor klanten met koppelingen naar hun database.

Privé hou ik erg van zeilen (ik ben jaren zeilinstructeur geweest op het IJsselmeer en op de Waddenzee), van tennissen en van skiën.

Nog een laatste weetje over mij: Ik heb twee zoontjes van 9 en 11.