Access FrontEnd

Bespaar op ontwikkeltijd door gestandaardiseerde frontend

MKBsoftwareExpert maakt gebruik van een, zelf ontwikkelde, gestandaardiseerde gebruikers interface. welke draait op Access Runtime. Het voordeel hiervan is dat het niet nodig is om voor alle users een volledige Access licentie aan te schaffen. Access runtime kan gratis op iedere PC worden geïnstalleerd. Nog een reden om te kiezen om te ontwikkelen in MS Access is, dat het de snelste en dus meest kosten effectieve platform is om maat-software op te maken. Waarbij echt alles kan op een Windows/Office omgeving. In de volgende paragraaf vertel ik daar meer over.

Het gebruiken van de gestandaardiseerde user interface heeft als groot voordeel dat er veel kennis en ervaring standaard beschikbaar is. Dit bespaart de klant heel veel ontwikkel-uren!
Met andere woorden het gebruiken van een gestandaardiseerde grafische interface op Access-runtime is een uitkomst voor MKB en ZZP bedrijven!

Naast de standaard module wordt er voor jullie organisatie een aparte module op maat gemaakt die volledig integreert in de standaard user-interface. Hierin worden de schermen en rapporten gebouwd die uniek zijn voor jullie bedrijfsprocessen.

menu

Waarom Microsoft Access de beste keuze is als frontend

Microsoft Acces is veruit het meest gebruikte database pakket ter wereld. (De meeste data in de wereld zit trouwens opgesloten in Excel spreadsheets).
Niet-IT-specialisten kunnen, met de in Access ingebouwde wizards, eenvoudige databases maken. Terwijl professionele ontwikkelaars er zeer geavanceerde multi-user database oplossingen mee kunnen maken.

De voordelen van Access
 • Meest kosten effectief database pakket, om in te ontwikkelen.
 • Relatief snelle ontwikkeling. Access vereist relatief minder code dan andere database ontwikkel platforms. Prototypen zijn snel gemaakt.
 • Integratie met Microsoft Office. Access kan perfect gebruikt worden voor aansturen van Word, Excel en Outlook. Een voorbeeld is dat Access zelf Outlook mailboxen kan uitlezen en gelijk importeren in de database. Of dat complexe rapportages in Excel kunnen worden gegeneerd vanuit de database. Of dat Word documenten automatisch worden gemaakt met gegevens uit de database. Met andere woorden alle MS Office toepassingen kunnen vanuit Access worden gestuurd en geïntegreerd.
 • Een lokale frontend werkt voor data-entry en -beheer nog altijd beter en sneller dan bijvoorbeeld een web-interface. Ook zijn de mogelijkheden in Access als frontend veel groter dan via een web-browser.
 • Access kan met alle soorten backends verbonden worden. MySQL, Oracle, MS SQL, MariaDB, enz. (via ODBC). Maar ook met Excel, XML, CSV, JSON, Webhosted data, etc.
 • (complexe) Rapportages zijn eenvoudig en snel te ontwerpen. Ook grafische weergave in diagrammen is eenvoudig en snel te realiseren.
 • Eenvoudig schaalbaar en te distribueren over het bedrijfsnetwerk. Je kunt eerst beginnen met een Access Backend en dan eventueel doorgroeien naar een SQL-server.
 • De mogelijkheden die Access biedt groeien bij iedere nieuwe versie die wordt uitgebracht. Terwijl Access bestanden altijd backwards compatible blijven. Dat wil zeggen dat: een Access applicatie ontwikkeld in Access 2000, nog steeds draait in de nieuwste versie van Access (nu Access 2016).
 • Access kan eigenlijk alles wat nodig is en meer, in een Microsoft Windows/Office omgeving.
 • Licentiekosten kunnen laag uitvallen zijn door gebruik te maken van Access-runtime en MySQL/MariaDB (beide gratis licenties)
Beperkingen van Access
 • De belangrijkste beperking is, dat een Access frontend alleen draait op een Microsoft Windows/Office platform.
 • Voor web-, Mac / iOS-, Android platforms is Access niet beschikbaar. Access kan er wel data mee uitwisselen. Zo kun je bijvoorbeeld alle data beheren in een Access frontend en deze delen met je klanten op een website. Access kan prima wegpagina’s genereren of deze van data voorzien. Voor de andere platforms (zoals iPhone), kunnen aparte frontends worden gemaakt. Alle frontends worden dan verbonden met dezelfde backend (data). Ook kan er een Sharepoint webportal worden gemaakt, zodat relaties ook in een gedeelte van de database kunnen werken.

Microsoft Office ontwikkelaar – Access VBA programmeur – MS Access ontwikkelaar – MS Access support