Database ontwerp

Op deze pagina ga ik, voor de liefhebber 🙂 , iets dieper in op de gebruikte techniek…

De opbouw van je tool bestaat uit een frontend en een backend. De frontend bevat de gebruikersinterface (de schermen en rapporten) en de backend bevat de data (tabellen, views en stored procedures).

De FrontEnd

De frontend wordt gebouwd in Microsoft Access, of in Xcode voor Mac en iOS-apparaten (iPhone en iPad). Een web-interface frontend is snel gebouwd in de Microsoft SharePoint omgeving.
Voor de frontend heb ik veel modules kant en klaar ontwikkeld. Hierin zit voor de klant een grote besparing in uren. Voor het beperktere MKB/ZZP budget een uitkomst!
Een frontend is ook verantwoordelijk voor het ‘in sync’ houden van data in de eigen software tool op maat en de andere software die jullie gebruiken.

MS Access frontend

iOS frontend

De BackEnd

De backend kan een SQL-server zijn, lokaal op het netwerk geïnstalleerd, maar kan ook gehost worden in de cloud. Het voordeel van cloud-hosten van je backend is dat je dan overal en altijd bij je data kan. Websites en andere software platforms kunnen ook gebruik maken van deze backend-opties. Je kunt dus meerdere platforms 1 backend laten delen.
Ook kan een JSON-kaartenbak gebruikt worden gehost in de cloud of op het lokale netwerk, als backend.

Ik kan je ook adviseren over de licenties die hierbij nodig zijn en wat in jullie situatie het best passend is.

Database ontwerp en advies – iOS ontwikkelaar – SQL expert – MS Access ontwerp